Sunday, April 7, 2013

Rindu.?


Gambar Hiasan


Assalamualaikum ya akhi ya ukhti. Sudah selesai melaksanakan tanggungjawab sebagai seorang mukmin.? Kalau belum segerakanlah. Sebeleum itu jangan lupa sentiasa berselawat ke atas nabi junjungan Allahumma Solli Ala Saiyidina Muhammad Waala Alihi Wasobbihi Wassalam.. Allahuakbar

Topik agak cliche sikit disitu nampak macam gila weyy nak rindu bagai. Tapi perasaan rindu, cinta dan sayang itu memang sentiasa ada dekat diri kita walau jiwa kental macam mana pun lu. Ini semua sememangnya wujud tapi kita yang perlu tahu bagaimana hendak mengawalnya bukannya meluahkannya bagai kita ni langsung takde maruah diri.

Sejujurnya aku seorang yang susah untuk melupakan. Susah untuk menyayangi. Dan susah untuk merindui. Perasaan itu akan hadir sendiri tanpa kita sedari. Tetapi kini aku mengalami symptoms 'Rindu'. Rindu apa.? Rindu akan sahabat aku yang pergi tanpa selamat tinggal.

Mungkin ini jalan selok belok corner atau u-turn hidup aku tapi benda alah ni still dok playground dalam otak bak hang. Dan ini juga mungkin balasan Allah setelah apa yang aku lakukan dulu. Walau apa pun yang berlaku aku tetap cuba tabahkan diri, give a smile and act like nothing happen to the world. In shaa allah dengan cara ni hidup aku lebih okay dan kembali normal. Amiinnnn

Rindu aku bersebab kerana dialah selama ni yang bagi sokongan padu. Nawhhhh. Dia juga tau keadaan susah dan senang aku terlebih dahulu sebelum aku berkongsi dengan orang lain. Sebenarnya bila orang dengar cerita aku ni takdoklah kritikal mana tapi ini disebabkan aku tunggu dia since dia leave from ma school then that time no phone. Alahh kanak-kanak dulu tak macam sekarang semua dok pegang handphone kehulur kehilir. Dulu main basikal tu dah paling up to date weyy..

From standard five untill end of form 5 baru jumpa dia. Nawhhh 7 years aku tunggu dia and genap 1 years he leaved me back. How cruel this.! 1 years orang cakap sekejap apa lah sangat lupakan je lah. Yaa people just know to said but how about if you stand in the same shoes with me.? Can you.? 

Kiteorang sangat cool share everything together ibu ayah semua kenal dengan dia and them selalu compared kan aku dengan dia sebab fass terror masak aku kureng. Semua tu sekarang tinggal memories. Aku jugak sedetik pun tak pernah nak lupa semua kata-kata semangat dia bila aku down. And until now bila nak buat something yang agak nonsense sikit akan ingat balik what does he told me before. 

But now aku rasa he get more good life outside there tanpa aku. Enjoy life dengan kawan kawan yang baru and can push you up and up to the sky. Its okay imma try to be okay like the previous time with all my sahabat that i have now. They shine my life. They are my smile and they are my world.

Whatever happen i'm here always pray for all my sahabat. Susah senang aku tetap dekat sini fass. Seinci pun I tak pernah berubah. Satu je I mintak jangan salah pilih kawan.

*Doa kita antara Allah untuk sahabat kita tanpa pengetahuannya in shaa allah akan dimakbulkan. Doalah kebaikannya bukan kecelakannya. Aku mengharapkan semuanya akan baik-baik sahaja. Amminn Ya Rabb

No comments:

Post a Comment